Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    નિમન્તનભત્તકથાવણ્ણના

    Nimantanabhattakathāvaṇṇanā

    પટિપાટિયાતિ યથાલદ્ધપટિપાટિયા. વિચ્છિન્દિત્વાતિ ભત્તં ગણ્હથાતિ પદં અવત્વા. આલોપસઙ્ખેપેનાતિ અયં નયો નિમન્તનાયમેવ, ઉદ્દેસભત્તે પન એકસ્સ પહોનકપ્પમાણે એવ ઠિતિકા તિટ્ઠતિ. ‘‘એકવારન્તિ યાવ તસ્મિં આવાસે વસન્તિ ભિક્ખૂ, સબ્બેવ લભન્તી’’તિ લિખિતં.

    Paṭipāṭiyāti yathāladdhapaṭipāṭiyā. Vicchinditvāti bhattaṃ gaṇhathāti padaṃ avatvā. Ālopasaṅkhepenāti ayaṃ nayo nimantanāyameva, uddesabhatte pana ekassa pahonakappamāṇe eva ṭhitikā tiṭṭhati. ‘‘Ekavāranti yāva tasmiṃ āvāse vasanti bhikkhū, sabbeva labhantī’’ti likhitaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact