Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૫. નિમિત્તસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં
5. Nimittasaññakattheraapadānaṃ
૨૮.
28.
‘‘ચન્દભાગાનદીતીરે , વસામિ અસ્સમે અહં;
‘‘Candabhāgānadītīre , vasāmi assame ahaṃ;
સુવણ્ણમિગમદ્દક્ખિં, ચરન્તં વિપિને અહં.
Suvaṇṇamigamaddakkhiṃ, carantaṃ vipine ahaṃ.
૨૯.
29.
‘‘મિગે ચિત્તં પસાદેત્વા, લોકજેટ્ઠં અનુસ્સરિં;
‘‘Mige cittaṃ pasādetvā, lokajeṭṭhaṃ anussariṃ;
તેન ચિત્તપ્પસાદેન, અઞ્ઞે બુદ્ધે અનુસ્સરિં.
Tena cittappasādena, aññe buddhe anussariṃ.
૩૦.
30.
‘‘અબ્ભતીતા ચ યે બુદ્ધા, વત્તમાના અનાગતા;
‘‘Abbhatītā ca ye buddhā, vattamānā anāgatā;
એવમેવં વિરોચન્તિ, મિગરાજાવ તે તયો.
Evamevaṃ virocanti, migarājāva te tayo.
૩૧.
31.
‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;
‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધસઞ્ઞાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhasaññāyidaṃ phalaṃ.
૩૨.
32.
‘‘સત્તવીસે ઇતો કપ્પે, એકો આસિં મહીપતિ;
‘‘Sattavīse ito kappe, eko āsiṃ mahīpati;
અરઞ્ઞસત્થો નામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Araññasattho nāmena, cakkavattī mahabbalo.
૩૩.
33.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા નિમિત્તસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā nimittasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
નિમિત્તસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.
Nimittasaññakattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.