Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. નિપન્નઞ્જલિકત્થેરઅપદાનં

    3. Nipannañjalikattheraapadānaṃ

    ૧૬.

    16.

    ‘‘રુક્ખમૂલે નિસિન્નોહં, બ્યાધિતો પરમેન ચ;

    ‘‘Rukkhamūle nisinnohaṃ, byādhito paramena ca;

    પરમકારુઞ્ઞપત્તોમ્હિ, અરઞ્ઞે કાનને અહં.

    Paramakāruññapattomhi, araññe kānane ahaṃ.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘અનુકમ્પં ઉપાદાય, તિસ્સો સત્થા ઉપેસિ મં;

    ‘‘Anukampaṃ upādāya, tisso satthā upesi maṃ;

    સોહં નિપન્નકો સન્તો, સિરે કત્વાન અઞ્જલિં.

    Sohaṃ nipannako santo, sire katvāna añjaliṃ.

    ૧૮.

    18.

    ‘‘પસન્નચિત્તો સુમનો, સબ્બસત્તાનમુત્તમં;

    ‘‘Pasannacitto sumano, sabbasattānamuttamaṃ;

    સમ્બુદ્ધં અભિવાદેત્વા, તત્થ કાલઙ્કતો અહં.

    Sambuddhaṃ abhivādetvā, tattha kālaṅkato ahaṃ.

    ૧૯.

    19.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં વન્દિં પુરિસુત્તમં;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ vandiṃ purisuttamaṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, વન્દનાય ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, vandanāya idaṃ phalaṃ.

    ૨૦.

    20.

    ‘‘ઇતો પઞ્ચમકે કપ્પે, પઞ્ચેવાસું મહાસિખા;

    ‘‘Ito pañcamake kappe, pañcevāsuṃ mahāsikhā;

    સત્તરતનસમ્પન્ના, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.

    Sattaratanasampannā, cakkavattī mahabbalā.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા નિપન્નઞ્જલિકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā nipannañjaliko thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    નિપન્નઞ્જલિકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Nipannañjalikattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૩. નિપન્નઞ્જલિકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 3. Nipannañjalikattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact