Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૫. નિરોધસમાપત્તિકથાવણ્ણના

    5. Nirodhasamāpattikathāvaṇṇanā

    ૪૫૭-૪૫૯. કરિયમાના કરીયતીતિ અરૂપક્ખન્ધાનં પવત્તમાનાનં સમથવિપસ્સનાનુક્કમેન અપ્પવત્તિ સાધીયતીતિ અત્થો. સઙ્ખતાસઙ્ખતલક્ખણાનં પન અભાવેનાતિ વદન્તો સભાવધમ્મતં પટિસેધેતિ. વોદાનઞ્ચ વુટ્ઠાનપરિયાયોવ. અસઙ્ખતભાવે કારણં ન હોતિ સભાવધમ્મત્તાસાધકત્તાતિ અધિપ્પાયો.

    457-459. Kariyamānākarīyatīti arūpakkhandhānaṃ pavattamānānaṃ samathavipassanānukkamena appavatti sādhīyatīti attho. Saṅkhatāsaṅkhatalakkhaṇānaṃ pana abhāvenāti vadanto sabhāvadhammataṃ paṭisedheti. Vodānañca vuṭṭhānapariyāyova. Asaṅkhatabhāve kāraṇaṃ na hoti sabhāvadhammattāsādhakattāti adhippāyo.

    નિરોધસમાપત્તિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nirodhasamāpattikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    છટ્ઠવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Chaṭṭhavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૫૭) ૫. નિરોધસમાપત્તિકથા • (57) 5. Nirodhasamāpattikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. નિરોધસમાપત્તિકથાવણ્ણના • 5. Nirodhasamāpattikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૫. નિરોધસમાપત્તિકથાવણ્ણના • 5. Nirodhasamāpattikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact