Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૮. નિસ્સયપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના

    8. Nissayapaccayaniddesavaṇṇanā

    . કિસ્મિઞ્ચિ કાલેતિ ઇદં ન લબ્ભતિ સબ્બદાપિ નિસ્સયપચ્ચયતાય લબ્ભમાનત્તા. સહજં પુરેજન્તિ હિ વિભાગં અનામસિત્વા નિસ્સયતામત્તમેવ નિસ્સયપચ્ચયતા. વત્થુરૂપં પઞ્ચવોકારભવેતિ વત્થુરૂપં પઞ્ચવોકારભવે ચાતિ ચ-સદ્દો લુત્તનિદ્દિટ્ઠો દટ્ઠબ્બો. તસ્સાતિ આરુપ્પવિપાકટ્ઠપનસ્સ. પકાસેતબ્બત્તાતિ ઇમિના અપાકટં પાકટં કત્વા વચનેન ચોદના અનોકાસાતિ દસ્સેતિ.

    8. Kismiñcikāleti idaṃ na labbhati sabbadāpi nissayapaccayatāya labbhamānattā. Sahajaṃ purejanti hi vibhāgaṃ anāmasitvā nissayatāmattameva nissayapaccayatā. Vatthurūpaṃ pañcavokārabhaveti vatthurūpaṃ pañcavokārabhave cāti ca-saddo luttaniddiṭṭho daṭṭhabbo. Tassāti āruppavipākaṭṭhapanassa. Pakāsetabbattāti iminā apākaṭaṃ pākaṭaṃ katvā vacanena codanā anokāsāti dasseti.

    નિસ્સયપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nissayapaccayaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi / (૨) પચ્ચયનિદ્દેસો • (2) Paccayaniddeso

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૮. નિસ્સયપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના • 8. Nissayapaccayaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact