Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૨. નિસ્સેણિદાયકત્થેરઅપદાનં
2. Nisseṇidāyakattheraapadānaṃ
૯.
9.
‘‘કોણ્ડઞ્ઞસ્સ ભગવતો, લોકજેટ્ઠસ્સ તાદિનો;
‘‘Koṇḍaññassa bhagavato, lokajeṭṭhassa tādino;
આરોહત્થાય પાસાદં, નિસ્સેણી કારિતા મયા.
Ārohatthāya pāsādaṃ, nisseṇī kāritā mayā.
૧૦.
10.
‘‘તેન ચિત્તપ્પસાદેન, અનુભોત્વાન સમ્પદા;
‘‘Tena cittappasādena, anubhotvāna sampadā;
ધારેમિ અન્તિમં દેહં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને.
Dhāremi antimaṃ dehaṃ, sammāsambuddhasāsane.
૧૧.
11.
સમ્બહુલા નામ રાજાનો, ચક્કવત્તી મહબ્બલા.
Sambahulā nāma rājāno, cakkavattī mahabbalā.
૧૨.
12.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા નિસ્સેણિદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā nisseṇidāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
નિસ્સેણિદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.
Nisseṇidāyakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. નિસ્સેણિદાયકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Nisseṇidāyakattheraapadānavaṇṇanā