Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. નીવરણસુત્તવણ્ણના

    10. Nīvaraṇasuttavaṇṇanā

    ૨૨૧. દસમે અન્ધકરણાતિ અન્ધભાવકરણા. અચક્ખુકરણાતિ પઞ્ઞાચક્ખુસ્સ અકરણા. પઞ્ઞાનિરોધિકાતિ પઞ્ઞાય નિરોધના. વિઘાતપક્ખિયાતિ દુક્ખપક્ખિકા. અનિબ્બાનસંવત્તનિકાતિ નિબ્બાનત્થાય અસંવત્તનિકા. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવ. સકલેપિ ઇમસ્મિં વગ્ગે મિસ્સકબોજ્ઝઙ્ગાવ કથિતાતિ.

    221. Dasame andhakaraṇāti andhabhāvakaraṇā. Acakkhukaraṇāti paññācakkhussa akaraṇā. Paññānirodhikāti paññāya nirodhanā. Vighātapakkhiyāti dukkhapakkhikā. Anibbānasaṃvattanikāti nibbānatthāya asaṃvattanikā. Sesaṃ sabbattha uttānatthameva. Sakalepi imasmiṃ vagge missakabojjhaṅgāva kathitāti.

    નીવરણવગ્ગો.

    Nīvaraṇavaggo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. નીવરણસુત્તં • 10. Nīvaraṇasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. નીવરણસુત્તવણ્ણના • 10. Nīvaraṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact