Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā

    ૫. નિવુતકથાવણ્ણના

    5. Nivutakathāvaṇṇanā

    ૬૬૫-૬૬૭. ઇદાનિ નિવુતકથા નામ હોતિ. તત્થ સુદ્ધસ્સ સુદ્ધકિચ્ચાભાવતો નીવરણેહિ નિવુતો ઓફુટો પરિયોનદ્ધો ચ નીવરણં જહતીતિ યેસં લદ્ધિ, સેય્યથાપિ ઉત્તરાપથકાનં; તે સન્ધાય નિવુતોતિપુચ્છા સકવાદિસ્સ, પટિઞ્ઞા ઇતરસ્સ. રત્તો રાગન્તિઆદિ નિવુતસ્સ નીવરણજહને દોસદસ્સનત્થં વુત્તં. પરિસુદ્ધે પરિયોદાતેતિઆદિ વિક્ખમ્ભનવિસુદ્ધિયા વિસુદ્ધસ્સ સમુચ્છેદવિસુદ્ધિદસ્સનત્થં વુત્તં. તસ્સ એવં જાનતોતિઆદિ જાનતો પસ્સતો આસવક્ખયં દીપેતિ, ન નિવુતસ્સ નીવરણજહનં, તસ્મા અસાધકન્તિ.

    665-667. Idāni nivutakathā nāma hoti. Tattha suddhassa suddhakiccābhāvato nīvaraṇehi nivuto ophuṭo pariyonaddho ca nīvaraṇaṃ jahatīti yesaṃ laddhi, seyyathāpi uttarāpathakānaṃ; te sandhāya nivutotipucchā sakavādissa, paṭiññā itarassa. Ratto rāgantiādi nivutassa nīvaraṇajahane dosadassanatthaṃ vuttaṃ. Parisuddhe pariyodātetiādi vikkhambhanavisuddhiyā visuddhassa samucchedavisuddhidassanatthaṃ vuttaṃ. Tassa evaṃ jānatotiādi jānato passato āsavakkhayaṃ dīpeti, na nivutassa nīvaraṇajahanaṃ, tasmā asādhakanti.

    નિવુતકથાવણ્ણના.

    Nivutakathāvaṇṇanā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૩૦) ૫. નિવુતકથા • (130) 5. Nivutakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact