Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૪. નિયામકથાવણ્ણના

    4. Niyāmakathāvaṇṇanā

    ૪૨૮-૪૩૧. ન્તિ યં ઞાણં. સચ્ચાનુલોમન્તિ સચ્ચપ્પટિવેધાનુકૂલં. વિપરીતાનુયોગતો પભુતિ ગણેત્વા ‘‘ચતુત્થ’’ન્તિ આહ ન અનિયતસ્સ નિયામગમનાયાતિ અવિપરીતાનુયોગતો પભુતિ ગણેત્વા, તથા સતિ પઞ્ચમભાવતો વિસેસભાવતો ચ.

    428-431. Yanti yaṃ ñāṇaṃ. Saccānulomanti saccappaṭivedhānukūlaṃ. Viparītānuyogato pabhuti gaṇetvā ‘‘catuttha’’nti āha na aniyatassa niyāmagamanāyāti aviparītānuyogato pabhuti gaṇetvā, tathā sati pañcamabhāvato visesabhāvato ca.

    નિયામકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Niyāmakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૪૬) ૪. નિયામકથા • (46) 4. Niyāmakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. નિયામકથાવણ્ણના • 4. Niyāmakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૪. નિયામકથાવણ્ણના • 4. Niyāmakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact