Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. નોચેદંસુત્તવણ્ણના

    4. Nocedaṃsuttavaṇṇanā

    ૧૧૭. નિસ્સટાતિઆદીનિ પદાનિ, આદિતો વુત્તપટિસેધેનાતિ ‘‘નેવા’’તિ એત્થ વુત્તેન નકારેન. તેનાહ ‘‘ન નિસ્સટા’’તિઆદિ. વિમરિયાદિકતેનાતિઆદિ ચ એત્થ વિહરણપેક્ખણે કરણવચનં. દુતિયનયેતિ ‘‘યતો ચ ખો, ભિક્ખવે’’તિઆદિના વુત્તનયે. કિલેસવટ્ટમરિયાદાય સબ્બસો અભાવતો નિમ્મરિયાદિકતેન ચિત્તેન. તેનાહ ‘‘તત્થા’’તિઆદિ. તીસૂતિ દુતિયાદીસુ તીસુ.

    117.Nissaṭātiādīni padāni, ādito vuttapaṭisedhenāti ‘‘nevā’’ti ettha vuttena nakārena. Tenāha ‘‘na nissaṭā’’tiādi. Vimariyādikatenātiādi ca ettha viharaṇapekkhaṇe karaṇavacanaṃ. Dutiyanayeti ‘‘yato ca kho, bhikkhave’’tiādinā vuttanaye. Kilesavaṭṭamariyādāya sabbaso abhāvato nimmariyādikatena cittena. Tenāha ‘‘tatthā’’tiādi. Tīsūti dutiyādīsu tīsu.

    નોચેદંસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nocedaṃsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. નોચેદંસુત્તં • 4. Nocedaṃsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. નોચેદંસુત્તવણ્ણના • 4. Nocedaṃsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact