Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૩. નોફસ્સનાનત્તસુત્તવણ્ણના
3. Nophassanānattasuttavaṇṇanā
૮૭. મનોસમ્ફસ્સં પટિચ્ચાતિ મનોદ્વારે પઠમજવનસમ્પયુત્તો ફસ્સો મનોસમ્ફસ્સો, તં મનોસમ્ફસ્સં પટિચ્ચ. મનોધાતૂતિ આવજ્જનકિરિયમનોધાતુ. મનોવિઞ્ઞાણધાતુ મનોધાતૂતિ વેનેય્યજ્ઝાસયવસેન વુત્તં. તેનાહ ‘‘મનોદ્વારે…પે॰… એવમત્થો દટ્ઠબ્બો’’તિ. તથા હિ વક્ખતિ ‘‘સબ્બાનિ ચેતાની’’તિઆદિ.
87.Manosamphassaṃ paṭiccāti manodvāre paṭhamajavanasampayutto phasso manosamphasso, taṃ manosamphassaṃ paṭicca. Manodhātūti āvajjanakiriyamanodhātu. Manoviññāṇadhātu manodhātūti veneyyajjhāsayavasena vuttaṃ. Tenāha ‘‘manodvāre…pe… evamattho daṭṭhabbo’’ti. Tathā hi vakkhati ‘‘sabbāni cetānī’’tiādi.
નોફસ્સનાનત્તસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Nophassanānattasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. નોફસ્સનાનત્તસુત્તં • 3. Nophassanānattasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. નોફસ્સનાનત્તસુત્તવણ્ણના • 3. Nophassanānattasuttavaṇṇanā