Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    5. ஓகிலினீஸுத்தவண்ணனா

    5. Okilinīsuttavaṇṇanā

    216. உத்³த⁴ங் உத்³த⁴ங் அக்³கி³னா பக்கஸரீரதாய உப்பக்கங். ஹெட்ட²தோ பக்³க⁴ரணவஸேன கிலின்னஸரீரதாய ஓகிலினீ. இதோ சிதோ ச அங்கா³ரஸம்பரிகிண்ணதாய ஓகிரினீ. தேனாஹ ‘‘ஸா கிரா’’திஆதி³. அங்கா³ரசிதகேதி அங்கா³ரஸஞ்சயே. ஸரீரதோ பக்³க⁴ரந்தி அஸுசிது³க்³க³ந்த⁴ஜேகு³ச்சா²னி ஸேத³க³தானி. தஸ்ஸ கிர ரஞ்ஞோதி தஸ்ஸ காலிங்க³ஸ்ஸ ரஞ்ஞோ. நாடகினீதி நச்சே அதி⁴கதா இத்தீ². ஸேத³ந்தி ஸேத³னங், தாபனந்தி அத்தோ².

    216. Uddhaṃ uddhaṃ agginā pakkasarīratāya uppakkaṃ. Heṭṭhato paggharaṇavasena kilinnasarīratāya okilinī. Ito cito ca aṅgārasamparikiṇṇatāya okirinī. Tenāha ‘‘sā kirā’’tiādi. Aṅgāracitaketi aṅgārasañcaye. Sarīrato paggharanti asuciduggandhajegucchāni sedagatāni. Tassa kira raññoti tassa kāliṅgassa rañño. Nāṭakinīti nacce adhikatā itthī. Sedanti sedanaṃ, tāpananti attho.

    ஓகிலினீஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Okilinīsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 5. ஓகிலினீஸுத்தங் • 5. Okilinīsuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 5. ஓகிலினீஸுத்தவண்ணனா • 5. Okilinīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact