Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. ઓકિલિનીસુત્તવણ્ણના

    5. Okilinīsuttavaṇṇanā

    ૨૧૬. ઉદ્ધં ઉદ્ધં અગ્ગિના પક્કસરીરતાય ઉપ્પક્કં. હેટ્ઠતો પગ્ઘરણવસેન કિલિન્નસરીરતાય ઓકિલિની. ઇતો ચિતો ચ અઙ્ગારસમ્પરિકિણ્ણતાય ઓકિરિની. તેનાહ ‘‘સા કિરા’’તિઆદિ. અઙ્ગારચિતકેતિ અઙ્ગારસઞ્ચયે. સરીરતો પગ્ઘરન્તિ અસુચિદુગ્ગન્ધજેગુચ્છાનિ સેદગતાનિ. તસ્સ કિર રઞ્ઞોતિ તસ્સ કાલિઙ્ગસ્સ રઞ્ઞો. નાટકિનીતિ નચ્ચે અધિકતા ઇત્થી. સેદન્તિ સેદનં, તાપનન્તિ અત્થો.

    216. Uddhaṃ uddhaṃ agginā pakkasarīratāya uppakkaṃ. Heṭṭhato paggharaṇavasena kilinnasarīratāya okilinī. Ito cito ca aṅgārasamparikiṇṇatāya okirinī. Tenāha ‘‘sā kirā’’tiādi. Aṅgāracitaketi aṅgārasañcaye. Sarīrato paggharanti asuciduggandhajegucchāni sedagatāni. Tassa kira raññoti tassa kāliṅgassa rañño. Nāṭakinīti nacce adhikatā itthī. Sedanti sedanaṃ, tāpananti attho.

    ઓકિલિનીસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Okilinīsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. ઓકિલિનીસુત્તં • 5. Okilinīsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. ઓકિલિનીસુત્તવણ્ણના • 5. Okilinīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact