Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. ઓક્ખાસુત્તવણ્ણના

    4. Okkhāsuttavaṇṇanā

    ૨૨૬. મહામુખઉક્ખલીનન્તિ મહામુખાનં મહન્તકોળુમ્બાનં સતં. પણીતભોજનભરિતાનન્તિ સપ્પિમધુસક્કરાદીહિ ઉપનીતપણીતભોજનેહિ પરિપુણ્ણાનં. તસ્સાતિ પાઠસ્સ. ગોદુહનમત્તન્તિ ગોદોહનવેલામત્તં. તં પન કિત્તકં અધિપ્પેતન્તિ આહ ‘‘ગાવિયા’’તિઆદિ. સબ્બસત્તેસુ હિતફરણન્તિ અનોધિસોમેત્તાભાવનમાહ – મેત્તચિત્તં અપ્પનાપ્પત્તં ભાવેતું સક્કોતીતિ અધિપ્પાયો. તમ્પિ તતો યથાવુત્તદાનતો મહપ્ફલતરન્તિ.

    226.Mahāmukhaukkhalīnanti mahāmukhānaṃ mahantakoḷumbānaṃ sataṃ. Paṇītabhojanabharitānanti sappimadhusakkarādīhi upanītapaṇītabhojanehi paripuṇṇānaṃ. Tassāti pāṭhassa. Goduhanamattanti godohanavelāmattaṃ. Taṃ pana kittakaṃ adhippetanti āha ‘‘gāviyā’’tiādi. Sabbasattesu hitapharaṇanti anodhisomettābhāvanamāha – mettacittaṃ appanāppattaṃ bhāvetuṃ sakkotīti adhippāyo. Tampi tato yathāvuttadānato mahapphalataranti.

    ઓક્ખાસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Okkhāsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. ઓક્ખાસુત્તં • 4. Okkhāsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. ઓક્ખાસુત્તવણ્ણના • 4. Okkhāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact