Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. પબ્બતસુત્તવણ્ણના

    5. Pabbatasuttavaṇṇanā

    ૧૨૮. ‘‘અનમતગ્ગસ્સ સંસારસ્સ દીઘતમત્તા ન સુકરં નસુકર’’ન્તિ અટ્ઠકથાપાઠો. કથં નચ્છિન્દતીતિ કથં ન પરિયોસાપેતિ, કાયચિપિ ગહણતાયાતિ અધિપ્પાયો. તયો કપ્પાસંસૂતિ તયો એકકપ્પાસંસૂ. યેહિ નં ફુટ્ઠં, તતોપિ સુખુમતરં સાસપમત્તં ખીયેય્ય પબ્બતં સબ્બભાગેહિ અતિચિરવેલં પરિમજ્જન્તે.

    128. ‘‘Anamataggassa saṃsārassa dīghatamattā na sukaraṃ nasukara’’nti aṭṭhakathāpāṭho. Kathaṃ nacchindatīti kathaṃ na pariyosāpeti, kāyacipi gahaṇatāyāti adhippāyo. Tayo kappāsaṃsūti tayo ekakappāsaṃsū. Yehi naṃ phuṭṭhaṃ, tatopi sukhumataraṃ sāsapamattaṃ khīyeyya pabbataṃ sabbabhāgehi aticiravelaṃ parimajjante.

    પબ્બતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pabbatasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. પબ્બતસુત્તં • 5. Pabbatasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. પબ્બતસુત્તવણ્ણના • 5. Pabbatasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact