Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. પબ્ભારદાયકત્થેરઅપદાનં

    10. Pabbhāradāyakattheraapadānaṃ

    ૪૭.

    47.

    ‘‘પિયદસ્સિનો ભગવતો, પબ્ભારો સોધિતો મયા;

    ‘‘Piyadassino bhagavato, pabbhāro sodhito mayā;

    ઘટકઞ્ચ ઉપટ્ઠાસિં, પરિભોગાય તાદિનો.

    Ghaṭakañca upaṭṭhāsiṃ, paribhogāya tādino.

    ૪૮.

    48.

    ‘‘તં મે બુદ્ધો વિયાકાસિ, પિયદસ્સી મહામુનિ;

    ‘‘Taṃ me buddho viyākāsi, piyadassī mahāmuni;

    સહસ્સકણ્ડો સતભેણ્ડુ 1, ધજાલુ હરિતામયો.

    Sahassakaṇḍo satabheṇḍu 2, dhajālu haritāmayo.

    ૪૯.

    49.

    ‘‘નિબ્બત્તિસ્સતિ સો યૂપો, રતનઞ્ચ અનપ્પકં;

    ‘‘Nibbattissati so yūpo, ratanañca anappakaṃ;

    પબ્ભારદાનં દત્વાન, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Pabbhāradānaṃ datvāna, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૫૦.

    50.

    ‘‘ઇતો બાત્તિંસકપ્પમ્હિ, સુસુદ્ધો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Ito bāttiṃsakappamhi, susuddho nāma khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૫૧.

    51.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પબ્ભારદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pabbhāradāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પબ્ભારદાયકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Pabbhāradāyakattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    પદુમકેસરવગ્ગો એકતિંસતિમો.

    Padumakesaravaggo ekatiṃsatimo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    કેસરં ગન્ધમન્નઞ્ચ, ધમ્મસઞ્ઞી ફલેન ચ;

    Kesaraṃ gandhamannañca, dhammasaññī phalena ca;

    પસાદારામદાયી ચ, લેપકો બુદ્ધસઞ્ઞકો;

    Pasādārāmadāyī ca, lepako buddhasaññako;

    પબ્ભારદો ચ ગાથાયો, એકપઞ્ઞાસ કિત્તિતા.

    Pabbhārado ca gāthāyo, ekapaññāsa kittitā.







    Footnotes:
    1. સતગેણ્ડુ (સ્યા॰ ક॰)
    2. satageṇḍu (syā. ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact