Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. પચાયિકસુત્તં

    10. Pacāyikasuttaṃ

    ૧૧૪૦. … ‘‘એવમેવ ખો, ભિક્ખવે, અપ્પકા તે સત્તા યે કુલે જેટ્ઠાપચાયિનો; અથ ખો એતેવ બહુતરા સત્તા યે કુલે અજેટ્ઠાપચાયિનોતિ 1 …પે॰…. દસમં.

    1140. … ‘‘Evameva kho, bhikkhave, appakā te sattā ye kule jeṭṭhāpacāyino; atha kho eteva bahutarā sattā ye kule ajeṭṭhāpacāyinoti 2 …pe…. Dasamaṃ.

    પઠમઆમકધઞ્ઞપેય્યાલવગ્ગો સત્તમો.

    Paṭhamaāmakadhaññapeyyālavaggo sattamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અઞ્ઞત્ર પચ્ચન્તં પઞ્ઞા, સુરામેરયઓદકા;

    Aññatra paccantaṃ paññā, surāmerayaodakā;

    મત્તેય્ય પેત્તેય્યા ચાપિ, સામઞ્ઞં બ્રહ્મપચાયિકન્તિ.

    Matteyya petteyyā cāpi, sāmaññaṃ brahmapacāyikanti.







    Footnotes:
    1. અકુલે જેટ્ઠાપચાયિનોતિ (સ્યા॰ કં॰)
    2. akule jeṭṭhāpacāyinoti (syā. kaṃ.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. પચાયિકસુત્તવણ્ણના • 10. Pacāyikasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. પચાયિકસુત્તવણ્ણના • 10. Pacāyikasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact