Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. પચ્ચનીકસુત્તવણ્ણના

    6. Paccanīkasuttavaṇṇanā

    ૨૦૨. ‘‘સબ્બં સેત’’ન્તિ કેનચિ વુત્તે તસ્સ પચ્ચનીકં કરોન્તસ્સેવ અસ્સ બ્રાહ્મણસ્સ. વિનેત્વાતિ વિનાસેત્વા. સુણાતીતિ અત્થોતિ ‘‘સુણાતી’’તિ કિરિયાપદં આહરિત્વા ગાથાય અત્થો વેદિતબ્બો ‘‘જઞ્ઞા સુભાસિત’’ન્તિ વુત્તત્તા. ન હિ અસુત્વા દેસિતં જાનિતું સક્કોન્તિ.

    202.‘‘Sabbaṃ seta’’nti kenaci vutte tassa paccanīkaṃ karontasseva assa brāhmaṇassa. Vinetvāti vināsetvā. Suṇātīti atthoti ‘‘suṇātī’’ti kiriyāpadaṃ āharitvā gāthāya attho veditabbo ‘‘jaññā subhāsita’’nti vuttattā. Na hi asutvā desitaṃ jānituṃ sakkonti.

    પચ્ચનીકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paccanīkasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. પચ્ચનીકસુત્તં • 6. Paccanīkasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૬. પચ્ચનીકસુત્તવણ્ણના • 6. Paccanīkasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact