Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૧૫. પન્નરસમવગ્ગો

    15. Pannarasamavaggo

    ૧. પચ્ચયતાકથાવણ્ણના

    1. Paccayatākathāvaṇṇanā

    ૭૧૧-૭૧૭. વવત્થિતોતિ અસંકિણ્ણો. યો હિ ધમ્મો યેન પચ્ચયભાવેન પચ્ચયો હોતિ, તસ્સ તતો અઞ્ઞેનપિ પચ્ચયભાવે સતિ પચ્ચયતા સંકિણ્ણા નામ ભવેય્ય. વિરુદ્ધાસમ્ભવીનં વિય તબ્બિધુરાનં પચ્ચયભાવાનં સહભાવં પટિક્ખિપતિ.

    711-717. Vavatthitoti asaṃkiṇṇo. Yo hi dhammo yena paccayabhāvena paccayo hoti, tassa tato aññenapi paccayabhāve sati paccayatā saṃkiṇṇā nāma bhaveyya. Viruddhāsambhavīnaṃ viya tabbidhurānaṃ paccayabhāvānaṃ sahabhāvaṃ paṭikkhipati.

    પચ્ચયતાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paccayatākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૪૫) ૧. પચ્ચયતાકથા • (145) 1. Paccayatākathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧. પચ્ચયતાકથાવણ્ણના • 1. Paccayatākathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧. પચ્ચયતાકથાવણ્ણના • 1. Paccayatākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact