Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૧૧. પચ્છાજાતપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના

    11. Pacchājātapaccayaniddesavaṇṇanā

    ૧૧. નિરવસેસદસ્સિતપુરેજાતદસ્સનવસેનાતિ ‘‘ચતુસમુટ્ઠાનિકતિસમુટ્ઠાનિકરૂપકાયસ્સા’’તિ એવં નિરવસેસતો દસ્સિતસ્સ પુરેજાતસ્સ પચ્ચયુપ્પન્નસ્સ દસ્સનવસેન. પચ્ચયા હિ ઇધ કામાવચરરૂપાવચરવિપાકા, તેસુ કામાવચરવિપાકો ચ ચતુસમુટ્ઠાનિકરૂપકાયસ્સ પચ્ચયો, ન ઇતરો. તેનેવાહ ‘‘રૂપાવચરવિપાકો પન આહારસમુટ્ઠાનસ્સ ન હોતી’’તિ, તસ્મા ‘‘તસ્સેવા’’તિ વુત્તેપિ યથારહમત્થો વેદિતબ્બો.

    11. Niravasesadassitapurejātadassanavasenāti ‘‘catusamuṭṭhānikatisamuṭṭhānikarūpakāyassā’’ti evaṃ niravasesato dassitassa purejātassa paccayuppannassa dassanavasena. Paccayā hi idha kāmāvacararūpāvacaravipākā, tesu kāmāvacaravipāko ca catusamuṭṭhānikarūpakāyassa paccayo, na itaro. Tenevāha ‘‘rūpāvacaravipāko pana āhārasamuṭṭhānassa na hotī’’ti, tasmā ‘‘tassevā’’ti vuttepi yathārahamattho veditabbo.

    પચ્છાજાતપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pacchājātapaccayaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi / (૨) પચ્ચયનિદ્દેસો • (2) Paccayaniddeso

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૧૧. પચ્છાજાતપચ્ચયનિદ્દેસવણ્ણના • 11. Pacchājātapaccayaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact