Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૫. પાદફલિયત્થેરઅપદાનં

    5. Pādaphaliyattheraapadānaṃ

    ૬૩.

    63.

    ‘‘સુવણ્ણવણ્ણં સમ્બુદ્ધં, આહુતીનં પટિગ્ગહં;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇaṃ sambuddhaṃ, āhutīnaṃ paṭiggahaṃ;

    રથિયં પટિપજ્જન્તં, પાદફલં 1 અદાસહં.

    Rathiyaṃ paṭipajjantaṃ, pādaphalaṃ 2 adāsahaṃ.

    ૬૪.

    64.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં ફલં અદદિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ phalaṃ adadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ફલદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, phaladānassidaṃ phalaṃ.

    ૬૫.

    65.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૬૬.

    66.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૬૭.

    67.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પાદફલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pādaphaliyo thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    પાદફલિયત્થેરસ્સાપદાનં પઞ્ચમં.

    Pādaphaliyattherassāpadānaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. વારફલં (સી॰), ચારફલં (સ્યા॰), પારફલં (પી॰)
    2. vāraphalaṃ (sī.), cāraphalaṃ (syā.), pāraphalaṃ (pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact