Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૪. પદપૂજકત્થેરઅપદાનં
4. Padapūjakattheraapadānaṃ
૧૯.
19.
‘‘સિદ્ધત્થસ્સ ભગવતો, જાતિપુપ્ફમદાસહં;
‘‘Siddhatthassa bhagavato, jātipupphamadāsahaṃ;
પાદેસુ સત્ત પુપ્ફાનિ, હાસેનોકિરિતાનિ મે.
Pādesu satta pupphāni, hāsenokiritāni me.
૨૦.
20.
‘‘તેન કમ્મેનહં અજ્જ, અભિભોમિ નરામરે;
‘‘Tena kammenahaṃ ajja, abhibhomi narāmare;
ધારેમિ અન્તિમં દેહં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસને.
Dhāremi antimaṃ dehaṃ, sammāsambuddhasāsane.
૨૧.
21.
‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;
‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પુપ્ફપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, pupphapūjāyidaṃ phalaṃ.
૨૨.
22.
‘‘સમન્તગન્ધનામાસું, તેરસ ચક્કવત્તિનો;
‘‘Samantagandhanāmāsuṃ, terasa cakkavattino;
ઇતો પઞ્ચમકે કપ્પે, ચાતુરન્તા જનાધિપા.
Ito pañcamake kappe, cāturantā janādhipā.
૨૩.
23.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા પદપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā padapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
પદપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.
Padapūjakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૫. મુટ્ઠિપુપ્ફિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 5. Muṭṭhipupphiyattheraapadānavaṇṇanā