Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. પાદપૂજકત્થેરઅપદાનં

    6. Pādapūjakattheraapadānaṃ

    ૨૭.

    27.

    ‘‘પબ્બતે હિમવન્તમ્હિ, અહોસિં કિન્નરો તદા;

    ‘‘Pabbate himavantamhi, ahosiṃ kinnaro tadā;

    અદ્દસં વિરજં બુદ્ધં, પીતરંસિંવ ભાણુમં.

    Addasaṃ virajaṃ buddhaṃ, pītaraṃsiṃva bhāṇumaṃ.

    ૨૮.

    28.

    ‘‘ઉપેતં તમહં 1 બુદ્ધં, વિપસ્સિં લોકનાયકં;

    ‘‘Upetaṃ tamahaṃ 2 buddhaṃ, vipassiṃ lokanāyakaṃ;

    ચન્દનં તગરઞ્ચાપિ, પાદે ઓસિઞ્ચહં તદા.

    Candanaṃ tagarañcāpi, pāde osiñcahaṃ tadā.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પાદં અભિપૂજયિં;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pādaṃ abhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પાદપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pādapūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પાદપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pādapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પાદપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Pādapūjakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉપેતોપિ તદા (સ્યા॰), ઉપેસિં તમહં (?)
    2. upetopi tadā (syā.), upesiṃ tamahaṃ (?)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact