Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૨. પદસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    2. Padasaññakattheraapadānaṃ

    .

    5.

    ‘‘અક્કન્તઞ્ચ પદં દિસ્વા, તિસ્સસ્સાદિચ્ચબન્ધુનો;

    ‘‘Akkantañca padaṃ disvā, tissassādiccabandhuno;

    હટ્ઠો હટ્ઠેન ચિત્તેન, પદે ચિત્તં પસાદયિં.

    Haṭṭho haṭṭhena cittena, pade cittaṃ pasādayiṃ.

    .

    6.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પદસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, padasaññāyidaṃ phalaṃ.

    .

    7.

    ‘‘ઇતો સત્તમકે કપ્પે, સુમેધો નામ ખત્તિયો;

    ‘‘Ito sattamake kappe, sumedho nāma khattiyo;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવતી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavatī mahabbalo.

    .

    8.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પદસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā padasaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પદસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં દુતિયં.

    Padasaññakattherassāpadānaṃ dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૨. પદસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 2. Padasaññakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact