Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / નેત્તિપ્પકરણ-ટીકા • Nettippakaraṇa-ṭīkā

    ૪. પદટ્ઠાનહારસમ્પાતાદિવણ્ણના

    4. Padaṭṭhānahārasampātādivaṇṇanā

    ૬૬. યસ્મા વા સંકિલેસતો રક્ખિતચિત્તસ્સ તીણિ સુચરિતાનિ પારિપૂરિં ગચ્છન્તિ, તસ્મા રક્ખિતચિત્તસ્સાતિ એત્થ યાયં રક્ખિતચિત્તતા, સા કાયસુચરિતાદીનં તિણ્ણં સુચરિતાનં પદટ્ઠાનન્તિ એવમેત્થ અત્થો વેદિતબ્બો. અત્તાધીનન્તિ અત્તપરાધીનં.

    66. Yasmā vā saṃkilesato rakkhitacittassa tīṇi sucaritāni pāripūriṃ gacchanti, tasmā rakkhitacittassāti ettha yāyaṃ rakkhitacittatā, sā kāyasucaritādīnaṃ tiṇṇaṃ sucaritānaṃ padaṭṭhānanti evamettha attho veditabbo. Attādhīnanti attaparādhīnaṃ.

    તતો એવાતિ કારણગ્ગહણેન ફલસ્સ ગહિતત્તા એવ.

    Tato evāti kāraṇaggahaṇena phalassa gahitattā eva.

    ૬૮. તત્થ ઇતિસદ્દોતિ ‘‘પરિપાલીયતી’’તિ ઇતિસદ્દો.

    68.Tatthaitisaddoti ‘‘paripālīyatī’’ti itisaddo.

    ૭૩-૪. પાળિયં પઞ્ચિન્દ્રિયાનિ તીહિ ખન્ધેહિ સઙ્ગહિતાનીતિ એત્થ સદ્ધાવીરિયસતિન્દ્રિયેહિ પાતિમોક્ખાદિ તિવિધં સીલં ગહિતં સોધેતબ્બત્તા. તેસન્તિ તેહિ સીલક્ખન્ધો સઙ્ગહિતો. સમાધિપઞ્ઞિન્દ્રિયેહિ સમાધિપઞ્ઞાક્ખન્ધા ગહિતાતિ પાકટોયમત્થો, તથા સેસમ્પીતિ આહ ‘‘ઇતો પરેસુ…પે॰… વુત્તનયમેવા’’તિ.

    73-4. Pāḷiyaṃ pañcindriyāni tīhi khandhehi saṅgahitānīti ettha saddhāvīriyasatindriyehi pātimokkhādi tividhaṃ sīlaṃ gahitaṃ sodhetabbattā. Tesanti tehi sīlakkhandho saṅgahito. Samādhipaññindriyehi samādhipaññākkhandhā gahitāti pākaṭoyamattho, tathā sesampīti āha ‘‘ito paresu…pe… vuttanayamevā’’ti.

    ૭૬. હેતુહેતુસમુપ્પન્નપચ્ચયપચ્ચયુપ્પન્નસઙ્ખાતસ્સાતિ એત્થ હેતુપચ્ચયવિભાગો હેટ્ઠા વુત્તોયેવ.

    76.Hetuhetusamuppannapaccayapaccayuppannasaṅkhātassāti ettha hetupaccayavibhāgo heṭṭhā vuttoyeva.

    પદટ્ઠાનહારસમ્પાતાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Padaṭṭhānahārasampātādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / નેત્તિપ્પકરણપાળિ • Nettippakaraṇapāḷi / ૪. પદટ્ઠાનહારસમ્પાતો • 4. Padaṭṭhānahārasampāto

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / નેત્તિપ્પકરણ-અટ્ઠકથા • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. પદટ્ઠાનહારસમ્પાતવણ્ણના • 4. Padaṭṭhānahārasampātavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિવિભાવિની • Nettivibhāvinī / ૪. પદટ્ઠાનહારસમ્પાતવિભાવના • 4. Padaṭṭhānahārasampātavibhāvanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact