Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૪. પદીપદાયકત્થેરઅપદાનં

    4. Padīpadāyakattheraapadānaṃ

    ૧૪.

    14.

    ‘‘દેવભૂતો અહં સન્તો, ઓરુય્હ પથવિં તદા;

    ‘‘Devabhūto ahaṃ santo, oruyha pathaviṃ tadā;

    પદીપે પઞ્ચ પાદાસિં, પસન્નો સેહિ પાણિભિ.

    Padīpe pañca pādāsiṃ, pasanno sehi pāṇibhi.

    ૧૫.

    15.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં પદીપમદં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ padīpamadaṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, દીપદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, dīpadānassidaṃ phalaṃ.

    ૧૬.

    16.

    ‘‘પઞ્ચપઞ્ઞાસકે કપ્પે, એકો આસિં મહીપતિ;

    ‘‘Pañcapaññāsake kappe, eko āsiṃ mahīpati;

    સમન્તચક્ખુનામેન, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Samantacakkhunāmena, cakkavattī mahabbalo.

    ૧૭.

    17.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પદીપદાયકો 1 થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā padīpadāyako 2 thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પદીપદાયકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.

    Padīpadāyakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. અપણ્ણદીપિયો (સી॰ ક॰)
    2. apaṇṇadīpiyo (sī. ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact