Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    ૭. પાદુકવગ્ગવણ્ણના

    7. Pādukavaggavaṇṇanā

    ૬૪૭. સત્તમવગ્ગે રુક્ખતો પતિતોતિ એકં ઓલમ્બનસાખં ગહેત્વા પતિતો. પાળિયાતિ અત્તનો આચારપ્પકાસકગન્થસ્સ. ધીરત્થૂતિ ધી અત્થુ, નિન્દા હોતૂતિ અત્થો. વિનિપાતનહેતુનાતિ વિનિપાતનસ્સ હેતુભાવેન. ત્વન્તિ ઉપયોગત્થે પચ્ચત્તવચનં, તં ઇચ્ચેવ વા પાઠો. અસ્માતિ પાસાણો.

    647. Sattamavagge rukkhato patitoti ekaṃ olambanasākhaṃ gahetvā patito. Pāḷiyāti attano ācārappakāsakaganthassa. Dhīratthūti dhī atthu, nindā hotūti attho. Vinipātanahetunāti vinipātanassa hetubhāvena. Tvanti upayogatthe paccattavacanaṃ, taṃ icceva vā pāṭho. Asmāti pāsāṇo.

    ૬૪૯. ન કથેતબ્બન્તિ થેરેન અત્તનો કઙ્ખાટ્ઠાનસ્સ પુચ્છિતત્તા વુત્તં. દહરસ્સ અત્થકોસલ્લં ઞાતું પુચ્છિતેન ઉચ્ચાસને નિસિન્નસ્સ આચરિયસ્સ અનુયોગદાનનયેન વત્તું વટ્ટતિ.

    649.Na kathetabbanti therena attano kaṅkhāṭṭhānassa pucchitattā vuttaṃ. Daharassa atthakosallaṃ ñātuṃ pucchitena uccāsane nisinnassa ācariyassa anuyogadānanayena vattuṃ vaṭṭati.

    ૬૫૨. ખેળેન ચેત્થ સિઙ્ઘાણિકાપિ સઙ્ગહિતાતિ એત્થ ઉદકગણ્ડુસકં કત્વા ઉચ્છુકચવરાદિઞ્ચ મુખેનેવ હરિતું ઉદકેસુ છડ્ડેતું વટ્ટતીતિ દટ્ઠબ્બં. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવ.

    652.Kheḷena cettha siṅghāṇikāpi saṅgahitāti ettha udakagaṇḍusakaṃ katvā ucchukacavarādiñca mukheneva harituṃ udakesu chaḍḍetuṃ vaṭṭatīti daṭṭhabbaṃ. Sesaṃ sabbattha uttānameva.

    પાદુકવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pādukavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સેખિયવણ્ણનાનયો નિટ્ઠિતો.

    Sekhiyavaṇṇanānayo niṭṭhito.

    ૬૫૫. અધિકરણસમથેસુ ચ ઇધ વત્તબ્બં નત્થિ.

    655. Adhikaraṇasamathesu ca idha vattabbaṃ natthi.

    ઇતિ સમન્તપાસાદિકાય વિનયટ્ઠકથાય વિમતિવિનોદનિયં

    Iti samantapāsādikāya vinayaṭṭhakathāya vimativinodaniyaṃ

    ભિક્ખુવિભઙ્ગવણ્ણનાનયો નિટ્ઠિતો.

    Bhikkhuvibhaṅgavaṇṇanānayo niṭṭhito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga
    ૭. પાદુકવગ્ગો • 7. Pādukavaggo
    ૮. અધિકરણસમથા • 8. Adhikaraṇasamathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā
    ૭. પાદુકવગ્ગવણ્ણના • 7. Pādukavaggavaṇṇanā
    ૮. સત્તાધિકરણસમથા • 8. Sattādhikaraṇasamathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૭. પાદુકવગ્ગવણ્ણના • 7. Pādukavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૭. પાદુકવગ્ગવણ્ણના • 7. Pādukavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
    ૭. પાદુકવગ્ગ-અત્થયોજના • 7. Pādukavagga-atthayojanā
    ૮. સત્તાધિકરણસમથ-અત્થયોજના • 8. Sattādhikaraṇasamatha-atthayojanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact