Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૧૦. પદુમધારિકત્થેરઅપદાનં
10. Padumadhārikattheraapadānaṃ
૭૮.
78.
‘‘હિમવન્તસ્સાવિદૂરે , રોમસો નામ પબ્બતો;
‘‘Himavantassāvidūre , romaso nāma pabbato;
બુદ્ધોપિ સમ્ભવો નામ, અબ્ભોકાસે વસી તદા.
Buddhopi sambhavo nāma, abbhokāse vasī tadā.
૭૯.
79.
‘‘ભવના નિક્ખમિત્વાન, પદુમં ધારયિં અહં;
‘‘Bhavanā nikkhamitvāna, padumaṃ dhārayiṃ ahaṃ;
એકાહં ધારયિત્વાન, ભવનં પુનરાગમિં.
Ekāhaṃ dhārayitvāna, bhavanaṃ punarāgamiṃ.
૮૦.
80.
‘‘એકતિંસે ઇતો કપ્પે, યં બુદ્ધમભિપૂજયિં;
‘‘Ekatiṃse ito kappe, yaṃ buddhamabhipūjayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.
૮૧.
81.
‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.
‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.
૮૨.
82.
‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.
‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.
૮૩.
83.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા પદુમધારિકો થેરો ઇમા ગાથાયો
Itthaṃ sudaṃ āyasmā padumadhāriko thero imā gāthāyo
અભાસિત્થાતિ.
Abhāsitthāti.
પદુમધારિકત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.
Padumadhārikattherassāpadānaṃ dasamaṃ.
ફલદાયકવગ્ગો દ્વેપઞ્ઞાસમો.
Phaladāyakavaggo dvepaññāsamo.
તસ્સુદ્દાનં –
Tassuddānaṃ –
કુરઞ્ચિયં કપિત્થઞ્ચ, કોસમ્બમથ કેતકં;
Kurañciyaṃ kapitthañca, kosambamatha ketakaṃ;
નાગપુપ્ફજ્જુનઞ્ચેવ, કુટજી ઘોસસઞ્ઞકો.
Nāgapupphajjunañceva, kuṭajī ghosasaññako.
થેરો ચ સબ્બફલદો, તથા પદુમધારિકો;
Thero ca sabbaphalado, tathā padumadhāriko;
અસીતિ ચેત્થ ગાથાયો, તિસ્સો ગાથા તદુત્તરિ.
Asīti cettha gāthāyo, tisso gāthā taduttari.