Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩૧. પદુમકેસરવગ્ગો

    31. Padumakesaravaggo

    ૧. પદુમકેસરિયત્થેરઅપદાનં

    1. Padumakesariyattheraapadānaṃ

    .

    1.

    ‘‘ઇસિસઙ્ઘે અહં પુબ્બે, આસિં માતઙ્ગવારણો;

    ‘‘Isisaṅghe ahaṃ pubbe, āsiṃ mātaṅgavāraṇo;

    મહેસીનં પસાદેન, પદ્મકેસરમોકિરિં.

    Mahesīnaṃ pasādena, padmakesaramokiriṃ.

    .

    2.

    ‘‘પચ્ચેકજિનસેટ્ઠેસુ, ધુતરાગેસુ તાદિસુ;

    ‘‘Paccekajinaseṭṭhesu, dhutarāgesu tādisu;

    તેસુ ચિત્તં પસાદેત્વા, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Tesu cittaṃ pasādetvā, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    .

    3.

    ‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, કેસરં ઓકિરિં તદા;

    ‘‘Ekanavutito kappe, kesaraṃ okiriṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.

    .

    4.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો, વિમોક્ખાપિ ચ અટ્ઠિમે;

    ‘‘Paṭisambhidā catasso, vimokkhāpi ca aṭṭhime;

    છળભિઞ્ઞા સચ્છિકતા, કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    Chaḷabhiññā sacchikatā, kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પદુમકેસરિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā padumakesariyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પદુમકેસરિયત્થેરસ્સાપદાનં પઠમં.

    Padumakesariyattherassāpadānaṃ paṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. પદુમકેસરિયત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Padumakesariyattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact