Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૭. પદુમપૂજકત્થેરઅપદાનં
7. Padumapūjakattheraapadānaṃ
૪૪.
44.
‘‘હિમવન્તસ્સાવિદૂરે , રોમસો નામ પબ્બતો;
‘‘Himavantassāvidūre , romaso nāma pabbato;
બુદ્ધોપિ સમ્ભવો નામ, અબ્ભોકાસે વસી તદા.
Buddhopi sambhavo nāma, abbhokāse vasī tadā.
૪૫.
45.
‘‘ભવના નિક્ખમિત્વાન, પદુમં ધારયિં અહં;
‘‘Bhavanā nikkhamitvāna, padumaṃ dhārayiṃ ahaṃ;
એકાહં ધારયિત્વાન, પુન ભવનુપાગમિં.
Ekāhaṃ dhārayitvāna, puna bhavanupāgamiṃ.
૪૬.
46.
‘‘એકનવુતિતો કપ્પે, યં પુપ્ફમભિરોપયિં;
‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ pupphamabhiropayiṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, બુદ્ધપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, buddhapūjāyidaṃ phalaṃ.
૪૭.
47.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા પદુમપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā padumapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
પદુમપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.
Padumapūjakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.
તેરસમં ભાણવારં.
Terasamaṃ bhāṇavāraṃ.