Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā |
૪. પહારસિક્ખાપદવણ્ણના
4. Pahārasikkhāpadavaṇṇanā
૪૫૨. રત્તચિત્તોતિ કાયસંસગ્ગરાગેન. વિહેઠેતુકામં પન દિસ્વા ‘‘સચે અહં ઇમં મારેમિ, નત્થિ મે મોક્ખો’’તિ ચિન્તેત્વા કુપિતો સત્તસઞ્ઞં પુરેક્ખત્વા પહારં દેતિ, તસ્સ યથાવત્થુકમેવ.
452.Rattacittoti kāyasaṃsaggarāgena. Viheṭhetukāmaṃ pana disvā ‘‘sace ahaṃ imaṃ māremi, natthi me mokkho’’ti cintetvā kupito sattasaññaṃ purekkhatvā pahāraṃ deti, tassa yathāvatthukameva.
પહારસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pahārasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૮. સહધમ્મિકવગ્ગો • 8. Sahadhammikavaggo
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૪. પહારસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Pahārasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૪. પહારસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Pahārasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૪. પહારસિક્ખાપદવણ્ણના • 4. Pahārasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૪. પહારસિક્ખાપદં • 4. Pahārasikkhāpadaṃ