Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૧૦. પજ્જોતસુત્તં

    10. Pajjotasuttaṃ

    ૮૦.

    80.

    ‘‘કિંસુ લોકસ્મિ પજ્જોતો, કિંસુ લોકસ્મિ જાગરો;

    ‘‘Kiṃsu lokasmi pajjoto, kiṃsu lokasmi jāgaro;

    કિંસુ કમ્મે સજીવાનં, કિમસ્સ ઇરિયાપથો.

    Kiṃsu kamme sajīvānaṃ, kimassa iriyāpatho.

    ‘‘કિંસુ અલસં અનલસઞ્ચ 1, માતા પુત્તંવ પોસતિ;

    ‘‘Kiṃsu alasaṃ analasañca 2, mātā puttaṃva posati;

    કિં ભૂતા ઉપજીવન્તિ, યે પાણા પથવિસ્સિતા’’તિ.

    Kiṃ bhūtā upajīvanti, ye pāṇā pathavissitā’’ti.

    ‘‘પઞ્ઞા લોકસ્મિ પજ્જોતો, સતિ લોકસ્મિ જાગરો;

    ‘‘Paññā lokasmi pajjoto, sati lokasmi jāgaro;

    ગાવો કમ્મે સજીવાનં, સીતસ્સ ઇરિયાપથો.

    Gāvo kamme sajīvānaṃ, sītassa iriyāpatho.

    ‘‘વુટ્ઠિ અલસં અનલસઞ્ચ, માતા પુત્તંવ પોસતિ;

    ‘‘Vuṭṭhi alasaṃ analasañca, mātā puttaṃva posati;

    વુટ્ઠિં ભૂતા ઉપજીવન્તિ, યે પાણા પથવિસ્સિતા’’તિ.

    Vuṭṭhiṃ bhūtā upajīvanti, ye pāṇā pathavissitā’’ti.







    Footnotes:
    1. કિં આલસ્યાનાલસ્યઞ્ચ (ક॰)
    2. kiṃ ālasyānālasyañca (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. પજ્જોતસુત્તવણ્ણના • 10. Pajjotasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. પજ્જોતસુત્તવણ્ણના • 10. Pajjotasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact