Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā |
પકિણ્ણકવણ્ણના
Pakiṇṇakavaṇṇanā
કાયવાચાચિત્તતો સમુટ્ઠહન્તીતિ કત્વા ‘‘સમનુભાસનસમુટ્ઠાનાની’’તિ વુત્તાનિ. સમનુભાસનં કિરિયં. ઇમાનિ કિરિયાનિ. ધમ્મદેસનસમુટ્ઠાનાનિ વાચાચિત્તતોતિ એત્થ કાયવચીવિઞ્ઞત્તિભાવતો ઉજ્જગ્ઘિકઉચ્ચાસદ્દાદીસુ વિય ‘‘કાયવાચાચિત્તતો’’તિ વત્તબ્બાનીતિ ચે? ન વત્તબ્બાનિ. નિસીદનગમનાહારપક્ખિપનાદિકાયવિઞ્ઞત્તિયા સબ્ભાવા તત્થ યુત્તં, ન ધમ્મદેસને તાદિસસ્સાભાવા.
Kāyavācācittato samuṭṭhahantīti katvā ‘‘samanubhāsanasamuṭṭhānānī’’ti vuttāni. Samanubhāsanaṃ kiriyaṃ. Imāni kiriyāni. Dhammadesanasamuṭṭhānāni vācācittatoti ettha kāyavacīviññattibhāvato ujjagghikauccāsaddādīsu viya ‘‘kāyavācācittato’’ti vattabbānīti ce? Na vattabbāni. Nisīdanagamanāhārapakkhipanādikāyaviññattiyā sabbhāvā tattha yuttaṃ, na dhammadesane tādisassābhāvā.
પકિણ્ણકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pakiṇṇakavaṇṇanā niṭṭhitā.
સેખિયકણ્ડવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Sekhiyakaṇḍavaṇṇanā niṭṭhitā.