Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    પક્ખિકભત્તકથાવણ્ણના

    Pakkhikabhattakathāvaṇṇanā

    ઉપોસથદિવસે આપત્તિદેસનં સન્ધાય ‘‘પરિસુદ્ધસીલાન’’ન્તિ આહ. લેખં કત્વા નિબદ્ધાપિતં. ‘‘આગન્તુકભત્તમ્પિ ગમિકભત્તમ્પી’’તિ આગન્તુકોવ હુત્વા ગચ્છન્તં સન્ધાય વુત્તં. અનાથગિલાનુપટ્ઠાકોપિ તેન દિન્નં ભુઞ્જતિ ચે, તસ્સપિ પાપેતબ્બમેવ. ગુળપિણ્ડં તાલપક્કમત્તં.

    Uposathadivase āpattidesanaṃ sandhāya ‘‘parisuddhasīlāna’’nti āha. Lekhaṃ katvā nibaddhāpitaṃ. ‘‘Āgantukabhattampi gamikabhattampī’’ti āgantukova hutvā gacchantaṃ sandhāya vuttaṃ. Anāthagilānupaṭṭhākopi tena dinnaṃ bhuñjati ce, tassapi pāpetabbameva. Guḷapiṇḍaṃ tālapakkamattaṃ.

    સેનાસનક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Senāsanakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact