Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஜாதகபாளி • Jātakapāḷi

    307. பலாஸஜாதகங் (4-1-7)

    307. Palāsajātakaṃ (4-1-7)

    25.

    25.

    அசேதனங் ப்³ராஹ்மண அஸ்ஸுணந்தங், ஜானோ அஜானந்தமிமங் பலாஸங்;

    Acetanaṃ brāhmaṇa assuṇantaṃ, jāno ajānantamimaṃ palāsaṃ;

    ஆரத்³த⁴விரியோ து⁴வங் அப்பமத்தோ, ஸுக²ஸெய்யங் புச்ச²ஸி கிஸ்ஸ ஹேது.

    Āraddhaviriyo dhuvaṃ appamatto, sukhaseyyaṃ pucchasi kissa hetu.

    26.

    26.

    தூ³ரே ஸுதோ சேவ ப்³ரஹா ச ருக்கோ², தே³ஸே டி²தோ பூ⁴தனிவாஸரூபோ;

    Dūre suto ceva brahā ca rukkho, dese ṭhito bhūtanivāsarūpo;

    தஸ்மா நமஸ்ஸாமி இமங் பலாஸங், யே செத்த² பூ⁴தா தே 1 த⁴னஸ்ஸ ஹேது.

    Tasmā namassāmi imaṃ palāsaṃ, ye cettha bhūtā te 2 dhanassa hetu.

    27.

    27.

    ஸோ தே கரிஸ்ஸாமி யதா²னுபா⁴வங், கதஞ்ஞுதங் ப்³ராஹ்மண பெக்க²மானோ;

    So te karissāmi yathānubhāvaṃ, kataññutaṃ brāhmaṇa pekkhamāno;

    கத²ஞ்ஹி ஆக³ம்ம ஸதங் ஸகாஸே, மோகா⁴னி தே அஸ்ஸு பரிப²ந்தி³தானி.

    Kathañhi āgamma sataṃ sakāse, moghāni te assu pariphanditāni.

    28.

    28.

    யோ திந்து³கருக்க²ஸ்ஸ பரோ 3 பிலக்கோ² 4, பரிவாரிதோ புப்³ப³யஞ்ஞோ உளாரோ;

    Yo tindukarukkhassa paro 5 pilakkho 6, parivārito pubbayañño uḷāro;

    தஸ்ஸேஸ மூலஸ்மிங் நிதி⁴ நிகா²தோ, அதா³யாதோ³ க³ச்ச² தங் உத்³த⁴ராஹீதி.

    Tassesa mūlasmiṃ nidhi nikhāto, adāyādo gaccha taṃ uddharāhīti.

    பலாஸஜாதகங் ஸத்தமங்.

    Palāsajātakaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. தே ச (ஸீ॰ பீ॰)
    2. te ca (sī. pī.)
    3. புரோ (க॰)
    4. பிலக்கு² (ஸீ॰ பீ॰), மிலக்கு² (க॰)
    5. puro (ka.)
    6. pilakkhu (sī. pī.), milakkhu (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ஜாதக-அட்ட²கதா² • Jātaka-aṭṭhakathā / [307] 7. பலாஸஜாதகவண்ணனா • [307] 7. Palāsajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact