Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā |
પાલિલેય્યકગમનકથાવણ્ણના
Pālileyyakagamanakathāvaṇṇanā
૪૬૭. યેન પાલિલેય્યકન્તિ પચ્ચત્તે ઉપયોગવચનં, યત્થ પાલિલેય્યકો ગામો, તત્થ અવસરીતિ અત્થો. દહરપોતકેહીતિ ભિઙ્કચ્છાપેહિ. ‘‘ઓગાહિ’’ન્તિપિ પાઠો, નહાનપોક્ખરણિન્તિ અત્થો.
467.Yena pālileyyakanti paccatte upayogavacanaṃ, yattha pālileyyako gāmo, tattha avasarīti attho. Daharapotakehīti bhiṅkacchāpehi. ‘‘Ogāhi’’ntipi pāṭho, nahānapokkharaṇinti attho.
ઉદાનગાથાયં પન – રથઈસસદિસદન્તસ્સ નાગસ્સ હત્થિનો એતં વિવેકનિન્નં ચિત્તં નાગેન બુદ્ધનાગસ્સ વિવેકનિન્નચિત્તેન સમેતિ. કસ્મા? યં યસ્મા એકોવ રમતિ વને, તસ્મા એવં યોજના દટ્ઠબ્બા.
Udānagāthāyaṃ pana – rathaīsasadisadantassa nāgassa hatthino etaṃ vivekaninnaṃ cittaṃ nāgena buddhanāgassa vivekaninnacittena sameti. Kasmā? Yaṃ yasmā ekova ramati vane, tasmā evaṃ yojanā daṭṭhabbā.
પાલિલેય્યકગમનકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Pālileyyakagamanakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૭૫. પાલિલેય્યકગમનકથા • 275. Pālileyyakagamanakathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / પાલિલેય્યકગમનકથા • Pālileyyakagamanakathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પાલિલેય્યકગમનકથાવણ્ણના • Pālileyyakagamanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / પાલિલેય્યકગમનકથાવણ્ણના • Pālileyyakagamanakathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૭૫. પાલિલેય્યકગમનકથા • 275. Pālileyyakagamanakathā