Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. પમાદવિહારીસુત્તવણ્ણના

    4. Pamādavihārīsuttavaṇṇanā

    ૯૭. ચતુત્થે અસંવુતસ્સાતિ અપિહિતસ્સ ન પિદહિત્વા સઞ્છાદિત્વા ઠપિતસ્સ. બ્યાસિઞ્ચતીતિ વિઆસિઞ્ચતિ, કિલેસતિન્તં હુત્વા વત્તતિ. પામોજ્જન્તિ દુબ્બલપીતિ. પીતીતિ બલવપીતિ. પસ્સદ્ધીતિ દરથપસ્સદ્ધિ. ધમ્મા ન પાતુભવન્તીતિ સમથવિપસ્સનાધમ્મા ન ઉપ્પજ્જન્તિ. ઇમસ્મિં સુત્તે પુગ્ગલં પુચ્છિત્વા વિભજન્તેન ધમ્મેન પુગ્ગલો દસ્સિતો.

    97. Catutthe asaṃvutassāti apihitassa na pidahitvā sañchāditvā ṭhapitassa. Byāsiñcatīti viāsiñcati, kilesatintaṃ hutvā vattati. Pāmojjanti dubbalapīti. Pītīti balavapīti. Passaddhīti darathapassaddhi. Dhammā na pātubhavantīti samathavipassanādhammā na uppajjanti. Imasmiṃ sutte puggalaṃ pucchitvā vibhajantena dhammena puggalo dassito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. પમાદવિહારીસુત્તં • 4. Pamādavihārīsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. પમાદવિહારીસુત્તવણ્ણના • 4. Pamādavihārīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact