Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. પમાદવિહારીસુત્તવણ્ણના

    4. Pamādavihārīsuttavaṇṇanā

    ૯૭. પિદહિત્વા ચક્ખુન્દ્રિયં ન પિદહિત્વા સઞ્છાદિત્વા ઠિતસ્સ. બ્યાસિઞ્ચતીતિ કિલેસેહિ વિસેસેન આસિઞ્ચતિ. કિલેસતિન્તન્તિ કિલેસેહિ અવસ્સુતં. દુબ્બલપીતિ તરુણા ન બલપ્પત્તા. બલવપીતિ ઉબ્બેગા ફરણપ્પત્તા ચ પીતિ. દરથપ્પસ્સદ્ધીતિ કાયચિત્તદરથવૂપસમલક્ખણા પસ્સદ્ધિ. ન ઉપ્પજ્જન્તિ પચ્ચયપરમ્પરાય અસિદ્ધત્તા. ‘‘કથઞ્ચ, ભિક્ખવે, પમાદવિહારી હોતી’’તિઆદિના પુગ્ગલં પુચ્છિત્વા ‘‘પામોજ્જં ન હોતિ, પામોજ્જં જાયતી’’તિઆદિના ચ, ધમ્મેન ‘‘પમાદવિહારી અપ્પમાદવિહારી’’તિ ચ પુગ્ગલો દસ્સિતો.

    97.Napidahitvā cakkhundriyaṃ na pidahitvā sañchāditvā ṭhitassa. Byāsiñcatīti kilesehi visesena āsiñcati. Kilesatintanti kilesehi avassutaṃ. Dubbalapīti taruṇā na balappattā. Balavapīti ubbegā pharaṇappattā ca pīti. Darathappassaddhīti kāyacittadarathavūpasamalakkhaṇā passaddhi. Na uppajjanti paccayaparamparāya asiddhattā. ‘‘Kathañca, bhikkhave, pamādavihārī hotī’’tiādinā puggalaṃ pucchitvā ‘‘pāmojjaṃ na hoti, pāmojjaṃ jāyatī’’tiādinā ca, dhammena ‘‘pamādavihārī appamādavihārī’’ti ca puggalo dassito.

    પમાદવિહારીસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pamādavihārīsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. પમાદવિહારીસુત્તં • 4. Pamādavihārīsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. પમાદવિહારીસુત્તવણ્ણના • 4. Pamādavihārīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact