Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૨. ગિલાનવગ્ગો
2. Gilānavaggo
૧-૩. પાણસુત્તાદિવણ્ણના
1-3. Pāṇasuttādivaṇṇanā
૧૯૨-૧૯૪. દુતિયવગ્ગસ્સ પઠમે ચત્તારો ઇરિયાપથે કપ્પેન્તીતિ યેસં ચત્તારો ઇરિયાપથા અત્થિ, તેસંયેવ વસેનેતં વુત્તં. સીલં નિસ્સાયાતિ ચતુપારિસુદ્ધિસીલં નિસ્સયં કત્વા. સત્ત બોજ્ઝઙ્ગેતિ સહવિપસ્સનકે મગ્ગબોજ્ઝઙ્ગે. દુતિયતતિયાનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.
192-194. Dutiyavaggassa paṭhame cattāro iriyāpathe kappentīti yesaṃ cattāro iriyāpathā atthi, tesaṃyeva vasenetaṃ vuttaṃ. Sīlaṃ nissāyāti catupārisuddhisīlaṃ nissayaṃ katvā. Satta bojjhaṅgeti sahavipassanake maggabojjhaṅge. Dutiyatatiyāni uttānatthāneva.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. પાણસુત્તં • 1. Pāṇasuttaṃ
૨. પઠમસૂરિયૂપમસુત્તં • 2. Paṭhamasūriyūpamasuttaṃ
૩. દુતિયસૂરિયૂપમસુત્તં • 3. Dutiyasūriyūpamasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૩. પાણસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Pāṇasuttādivaṇṇanā