Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૨. ગિલાનવગ્ગો
2. Gilānavaggo
૧-૩. પાણસુત્તાદિવણ્ણના
1-3. Pāṇasuttādivaṇṇanā
૧૯૨-૧૯૪. યેસન્તિ યેસં સત્તાનં. ચત્તારો ઇરિયાપથા અત્થિ લબ્ભન્તિ તદુપગસરીરાવયવલાભેન. એતન્તિ ‘‘ચત્તારો ઇરિયાપથે કપ્પેન્તી’’તિ એતં વચનં. ‘‘વિવેકનિસ્સિત’’ન્તિઆદિવચનતો ‘‘સહવિપસ્સનકે મગ્ગબોજ્ઝઙ્ગે’’ઇચ્ચેવ વુત્તં. દુતિયતતિયાનિ ઉત્તાનત્થાનેવ હેટ્ઠા વુત્તનયત્તા.
192-194.Yesanti yesaṃ sattānaṃ. Cattāro iriyāpathā atthi labbhanti tadupagasarīrāvayavalābhena. Etanti ‘‘cattāro iriyāpathe kappentī’’ti etaṃ vacanaṃ. ‘‘Vivekanissita’’ntiādivacanato ‘‘sahavipassanake maggabojjhaṅge’’icceva vuttaṃ. Dutiyatatiyāni uttānatthāneva heṭṭhā vuttanayattā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૧. પાણસુત્તં • 1. Pāṇasuttaṃ
૨. પઠમસૂરિયૂપમસુત્તં • 2. Paṭhamasūriyūpamasuttaṃ
૩. દુતિયસૂરિયૂપમસુત્તં • 3. Dutiyasūriyūpamasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૩. પાણસુત્તાદિવણ્ણના • 1-3. Pāṇasuttādivaṇṇanā