Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    પઞ્ચાબાધવત્થુકથાવણ્ણના

    Pañcābādhavatthukathāvaṇṇanā

    ૮૮. નખપિટ્ઠીતિ ચૂળઙ્ગુલિનખપિટ્ઠિ અધિપ્પેતા. ‘‘પટિચ્છન્ને નખપિટ્ઠિતો મહન્તમ્પિ વટ્ટતિ, એવં સેસેસુપી’’તિ કેચિ વદન્તિ, તં અટ્ઠકથાય ન સમેતિ વિય. પદુમકણ્ણિકાપિ આરુળ્હે રત્તપદુમવણ્ણચિત્રં.

    88.Nakhapiṭṭhīti cūḷaṅgulinakhapiṭṭhi adhippetā. ‘‘Paṭicchanne nakhapiṭṭhito mahantampi vaṭṭati, evaṃ sesesupī’’ti keci vadanti, taṃ aṭṭhakathāya na sameti viya. Padumakaṇṇikāpi āruḷhe rattapadumavaṇṇacitraṃ.

    પઞ્ચાબાધવત્થુકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pañcābādhavatthukathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૬. પઞ્ચાબાધવત્થુ • 26. Pañcābādhavatthu

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / પઞ્ચાબાધવત્થુકથા • Pañcābādhavatthukathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પઞ્ચાબાધવત્થુકથાવણ્ણના • Pañcābādhavatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પઞ્ચાબાધવત્થુકથાવણ્ણના • Pañcābādhavatthukathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૬. પઞ્ચાબાધવત્થુકથા • 26. Pañcābādhavatthukathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact