Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના

    5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā

    ૮૫૬. ‘‘કુલં નામ ચત્તારિ કુલાની’’તિ વુત્તત્તા તિત્થિયારામે કપ્પતિ તસ્સ કુલવોહારાભાવતોતિ એકે. તિત્થિયાનં ખત્તિયાદિપરિયાપન્નત્તા ન કપ્પતીતિ એકે. તસ્સ કપ્પિયભૂમિત્તા ન યુત્તન્તિ ચે? ન, યથાવુત્તખત્તિયાદીનં સમ્ભવતો. તથાપિ ગોચરકુલં ઇધાધિપ્પેતં. ‘‘ઉપચારો દ્વાદસહત્થો’’તિ લિખિતં.

    856. ‘‘Kulaṃ nāma cattāri kulānī’’ti vuttattā titthiyārāme kappati tassa kulavohārābhāvatoti eke. Titthiyānaṃ khattiyādipariyāpannattā na kappatīti eke. Tassa kappiyabhūmittā na yuttanti ce? Na, yathāvuttakhattiyādīnaṃ sambhavato. Tathāpi gocarakulaṃ idhādhippetaṃ. ‘‘Upacāro dvādasahattho’’ti likhitaṃ.

    પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદં • 5. Pañcamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૫. પઞ્ચમસિક્ખાપદવણ્ણના • 5. Pañcamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૨. અન્ધકારવગ્ગવણ્ણના • 2. Andhakāravaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact