Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૧૦. પઞ્ચઙ્ગુલિયત્થેરઅપદાનં

    10. Pañcaṅguliyattheraapadānaṃ

    ૫૦.

    50.

    ‘‘તિસ્સો નામાસિ ભગવા, લોકજેટ્ઠો નરાસભો;

    ‘‘Tisso nāmāsi bhagavā, lokajeṭṭho narāsabho;

    પવિસતિ ગન્ધકુટિં, વિહારકુસલો મુનિ.

    Pavisati gandhakuṭiṃ, vihārakusalo muni.

    ૫૧.

    51.

    ‘‘સુગન્ધમાલમાદાય, અગમાસિં જિનન્તિકં;

    ‘‘Sugandhamālamādāya, agamāsiṃ jinantikaṃ;

    અપસદ્દો ચ સમ્બુદ્ધે, પઞ્ચઙ્ગુલિમદાસહં.

    Apasaddo ca sambuddhe, pañcaṅgulimadāsahaṃ.

    ૫૨.

    52.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં ગન્ધમભિરોપયિં;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ gandhamabhiropayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પઞ્ચઙ્ગુલિસ્સિદં 1 ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, pañcaṅgulissidaṃ 2 phalaṃ.

    ૫૩.

    53.

    ‘‘દ્વેસત્તતિમ્હિતો કપ્પે, રાજા આસિં સયમ્પભો;

    ‘‘Dvesattatimhito kappe, rājā āsiṃ sayampabho;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૫૪.

    54.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પઞ્ચઙ્ગુલિયો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ;

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā pañcaṅguliyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti;

    પઞ્ચઙ્ગુલિયત્થેરસ્સાપદાનં દસમં.

    Pañcaṅguliyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    સુપારિચરિયવગ્ગો સત્તરસમો.

    Supāricariyavaggo sattarasamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    સુપારિચરિ કણવેરી, ખજ્જકો દેસપૂજકો;

    Supāricari kaṇaverī, khajjako desapūjako;

    કણિકારો સપ્પિદદો, યૂથિકો દુસ્સદાયકો;

    Kaṇikāro sappidado, yūthiko dussadāyako;

    માળો ચ પઞ્ચઙ્ગુલિકો, ચતુપઞ્ઞાસ ગાથકાતિ.

    Māḷo ca pañcaṅguliko, catupaññāsa gāthakāti.







    Footnotes:
    1. પઞ્ચઙ્ગુલિયિદં (સી॰)
    2. pañcaṅguliyidaṃ (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧૦. પઞ્ચઙ્ગુલિયત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 10. Pañcaṅguliyattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact