Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya |
૩. પઞ્ચસિક્ખાપદસુત્તં
3. Pañcasikkhāpadasuttaṃ
૧૦૯. સાવત્થિયં વિહરતિ…પે॰… ‘‘ધાતુસોવ, ભિક્ખવે, સત્તા સંસન્દન્તિ સમેન્તિ. પાણાતિપાતિનો પાણાતિપાતીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; અદિન્નાદાયિનો અદિન્નાદાયીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; કામેસુમિચ્છાચારિનો કામેસુમિચ્છાચારીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; મુસાવાદિનો મુસાવાદીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; સુરામેરયમજ્જપ્પમાદટ્ઠાયિનો સુરામેરયમજ્જપ્પમાદટ્ઠાયીહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ’’.
109. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘dhātusova, bhikkhave, sattā saṃsandanti samenti. Pāṇātipātino pāṇātipātīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; adinnādāyino adinnādāyīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; kāmesumicchācārino kāmesumicchācārīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; musāvādino musāvādīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti; surāmerayamajjappamādaṭṭhāyino surāmerayamajjappamādaṭṭhāyīhi saddhiṃ saṃsandanti samenti’’.
‘‘પાણાતિપાતા પટિવિરતા પાણાતિપાતા પટિવિરતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; અદિન્નાદાના પટિવિરતા અદિન્નાદાના પટિવિરતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; કામેસુમિચ્છાચારા પટિવિરતા કામેસુમિચ્છાચારા પટિવિરતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; મુસાવાદા પટિવિરતા મુસાવાદા પટિવિરતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તિ; સુરામેરયમજ્જપ્પમાદટ્ઠાના પટિવિરતા સુરામેરયમજ્જપ્પમાદટ્ઠાના પટિવિરતેહિ સદ્ધિં સંસન્દન્તિ સમેન્તી’’તિ. તતિયં.
‘‘Pāṇātipātā paṭiviratā pāṇātipātā paṭiviratehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; adinnādānā paṭiviratā adinnādānā paṭiviratehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; kāmesumicchācārā paṭiviratā kāmesumicchācārā paṭiviratehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; musāvādā paṭiviratā musāvādā paṭiviratehi saddhiṃ saṃsandanti samenti; surāmerayamajjappamādaṭṭhānā paṭiviratā surāmerayamajjappamādaṭṭhānā paṭiviratehi saddhiṃ saṃsandanti samentī’’ti. Tatiyaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩-૫. પઞ્ચસિક્ખાપદસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Pañcasikkhāpadasuttādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩-૫. પઞ્ચસિક્ખાપદસુત્તાદિવણ્ણના • 3-5. Pañcasikkhāpadasuttādivaṇṇanā