Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૫. પઞ્ચવિઞ્ઞાણાસાભોગાતિકથાવણ્ણના

    5. Pañcaviññāṇāsābhogātikathāvaṇṇanā

    ૫૮૪-૫૮૬. કુસલાકુસલવસેન નમીતિ કુસલાકુસલભાવેન નમિત્વા પવત્તીતિ વુત્તં હોતિ. સા પન આરમ્મણપ્પકારગ્ગહણં યેન અલોભાદીહિ લોભાદીહિ ચ સમ્પયોગો હોતીતિ દટ્ઠબ્બો ‘‘સુખમિતિ ચેતસો અભાગો’’તિઆદીસુ વિય.

    584-586. Kusalākusalavasenanamīti kusalākusalabhāvena namitvā pavattīti vuttaṃ hoti. Sā pana ārammaṇappakāraggahaṇaṃ yena alobhādīhi lobhādīhi ca sampayogo hotīti daṭṭhabbo ‘‘sukhamiti cetaso abhāgo’’tiādīsu viya.

    પઞ્ચવિઞ્ઞાણાસાભોગાતિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pañcaviññāṇāsābhogātikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૯૯) ૫. સાભોગાતિકથા • (99) 5. Sābhogātikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. પઞ્ચવિઞ્ઞાણા સાભોગાતિકથાવણ્ણના • 5. Pañcaviññāṇā sābhogātikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૫. પઞ્ચવિઞ્ઞાણાસાભોગાતિકથાવણ્ણના • 5. Pañcaviññāṇāsābhogātikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact