Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૫. પઞ્ચવિઞ્ઞાણાસાભોગાતિકથાવણ્ણના

    5. Pañcaviññāṇāsābhogātikathāvaṇṇanā

    ૫૮૪-૫૮૬. સા પન નમિત્વા પવત્તિ. આરમ્મણપ્પકારગ્ગહણન્તિ આરમ્મણસ્સ ઇટ્ઠાનિટ્ઠપ્પકારસ્સ ગહણં. યેન આરમ્મણપ્પકારગ્ગહણેન કુસલચિત્તસ્સ અલોભાદીહિ સમ્પયોગો અકુસલચિત્તસ્સ લોભાદીહિ સમ્પયોગો હોતિ, સો આભોગોતિ દસ્સેતિ.

    584-586. Sā pana namitvā pavatti. Ārammaṇappakāraggahaṇanti ārammaṇassa iṭṭhāniṭṭhappakārassa gahaṇaṃ. Yena ārammaṇappakāraggahaṇena kusalacittassa alobhādīhi sampayogo akusalacittassa lobhādīhi sampayogo hoti, so ābhogoti dasseti.

    પઞ્ચવિઞ્ઞાણાસાભોગાતિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pañcaviññāṇāsābhogātikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૯૯) ૫. સાભોગાતિકથા • (99) 5. Sābhogātikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૫. પઞ્ચવિઞ્ઞાણા સાભોગાતિકથાવણ્ણના • 5. Pañcaviññāṇā sābhogātikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૫. પઞ્ચવિઞ્ઞાણાસાભોગાતિકથાવણ્ણના • 5. Pañcaviññāṇāsābhogātikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact