Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨. પણીતતરસુત્તં

    2. Paṇītatarasuttaṃ

    ૩૪૩. સાવત્થિનિદાનં. ‘‘ચતસ્સો ઇમા, ભિક્ખવે, નાગયોનિયો. કતમા ચતસ્સો? અણ્ડજા નાગા, જલાબુજા નાગા, સંસેદજા નાગા, ઓપપાતિકા નાગા. તત્ર , ભિક્ખવે, અણ્ડજેહિ નાગેહિ જલાબુજા ચ સંસેદજા ચ ઓપપાતિકા ચ નાગા પણીતતરા. તત્ર, ભિક્ખવે, અણ્ડજેહિ ચ જલાબુજેહિ ચ નાગેહિ સંસેદજા ચ ઓપપાતિકા ચ નાગા પણીતતરા. તત્ર, ભિક્ખવે, અણ્ડજેહિ ચ જલાબુજેહિ ચ સંસેદજેહિ ચ નાગેહિ ઓપપાતિકા નાગા પણીતતરા. ઇમા ખો, ભિક્ખવે, ચતસ્સો નાગયોનિયો’’તિ. દુતિયં.

    343. Sāvatthinidānaṃ. ‘‘Catasso imā, bhikkhave, nāgayoniyo. Katamā catasso? Aṇḍajā nāgā, jalābujā nāgā, saṃsedajā nāgā, opapātikā nāgā. Tatra , bhikkhave, aṇḍajehi nāgehi jalābujā ca saṃsedajā ca opapātikā ca nāgā paṇītatarā. Tatra, bhikkhave, aṇḍajehi ca jalābujehi ca nāgehi saṃsedajā ca opapātikā ca nāgā paṇītatarā. Tatra, bhikkhave, aṇḍajehi ca jalābujehi ca saṃsedajehi ca nāgehi opapātikā nāgā paṇītatarā. Imā kho, bhikkhave, catasso nāgayoniyo’’ti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫૦. પણીતતરસુત્તાદિવણ્ણના • 2-50. Paṇītatarasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૨-૫૦. પણીતતરસુત્તાદિવણ્ણના • 2-50. Paṇītatarasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact