Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૮. પણ્ણદાયકત્થેરઅપદાનં

    8. Paṇṇadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૮.

    28.

    ‘‘પબ્બતે હિમવન્તમ્હિ, વાકચીરધરો અહં;

    ‘‘Pabbate himavantamhi, vākacīradharo ahaṃ;

    અલોણપણ્ણભક્ખોમ્હિ, નિયમેસુ ચ સંવુતો.

    Aloṇapaṇṇabhakkhomhi, niyamesu ca saṃvuto.

    ૨૯.

    29.

    ‘‘પાતરાસે અનુપ્પત્તે, સિદ્ધત્થો ઉપગચ્છિ મં;

    ‘‘Pātarāse anuppatte, siddhattho upagacchi maṃ;

    તાહં બુદ્ધસ્સ પાદાસિં, પસન્નો સેહિ પાણિભિ.

    Tāhaṃ buddhassa pādāsiṃ, pasanno sehi pāṇibhi.

    ૩૦.

    30.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં પણ્ણમદદિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ paṇṇamadadiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, પણ્ણદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, paṇṇadānassidaṃ phalaṃ.

    ૩૧.

    31.

    ‘‘સત્તવીસતિકપ્પમ્હિ , રાજા આસિં સદત્થિયો 1;

    ‘‘Sattavīsatikappamhi , rājā āsiṃ sadatthiyo 2;

    સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા પણ્ણદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā paṇṇadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    પણ્ણદાયકત્થેરસ્સાપદાનં અટ્ઠમં.

    Paṇṇadāyakattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. યદત્થિયો (સી॰ સ્યા॰)
    2. yadatthiyo (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૧-૧૦. થોમકત્થેરઅપદાનાદિવણ્ણના • 1-10. Thomakattheraapadānādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact