Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. પઞ્ઞાપટિલાભસુત્તવણ્ણના

    9. Paññāpaṭilābhasuttavaṇṇanā

    ૧૦૫૫. નવમે પઞ્ઞાપટિલાભાય સંવત્તન્તીતિ એત્થ સત્ત સેક્ખા પઞ્ઞં પટિલભન્તિ નામ, ખીણાસવો પટિલદ્ધપઞ્ઞો નામાતિ વેદિતબ્બો. પરતો પઞ્ઞાબુદ્ધિયાતિઆદીસુપિ એસેવ નયો. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવાતિ.

    1055. Navame paññāpaṭilābhāya saṃvattantīti ettha satta sekkhā paññaṃ paṭilabhanti nāma, khīṇāsavo paṭiladdhapañño nāmāti veditabbo. Parato paññābuddhiyātiādīsupi eseva nayo. Sesaṃ sabbattha uttānamevāti.

    સપ્પઞ્ઞવગ્ગો છટ્ઠો.

    Sappaññavaggo chaṭṭho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૯. પઞ્ઞાપટિલાભસુત્તં • 9. Paññāpaṭilābhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૯. પઞ્ઞાપટિલાભસુત્તવણ્ણના • 9. Paññāpaṭilābhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact