Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૭-૧૧. પાપભિક્ખુસુત્તાદિવણ્ણના
7-11. Pāpabhikkhusuttādivaṇṇanā
૨૧૮-૨૨૨. ભિક્ખુવત્થુસ્મિં પાપભિક્ખૂતિ લામકભિક્ખુ. સો કિર લોકસ્સ સદ્ધાદેય્યે ચત્તારો પચ્ચયે પરિભુઞ્જિત્વા કાયવચીદ્વારેહિ અસંયતો ભિન્નાજીવો ચિત્તકેળિં કીળન્તો વિચરિ. તતો એકં બુદ્ધન્તરં નિરયે પચ્ચિત્વા પેતલોકે નિબ્બત્તન્તો ભિક્ખુસદિસેનેવ અત્તભાવેન નિબ્બત્તિ. ભિક્ખુનીસિક્ખમાનાસામણેરસામણેરીવત્થૂસુપિ અયમેવ વિનિચ્છયો. સત્તમાદીનિ.
218-222. Bhikkhuvatthusmiṃ pāpabhikkhūti lāmakabhikkhu. So kira lokassa saddhādeyye cattāro paccaye paribhuñjitvā kāyavacīdvārehi asaṃyato bhinnājīvo cittakeḷiṃ kīḷanto vicari. Tato ekaṃ buddhantaraṃ niraye paccitvā petaloke nibbattanto bhikkhusadiseneva attabhāvena nibbatti. Bhikkhunīsikkhamānāsāmaṇerasāmaṇerīvatthūsupi ayameva vinicchayo. Sattamādīni.
લક્ખણસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Lakkhaṇasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૭. પાપભિક્ખુસુત્તં • 7. Pāpabhikkhusuttaṃ
૮. પાપભિક્ખુનીસુત્તં • 8. Pāpabhikkhunīsuttaṃ
૯. પાપસિક્ખમાનસુત્તં • 9. Pāpasikkhamānasuttaṃ
૧૦. પાપસામણેરસુત્તં • 10. Pāpasāmaṇerasuttaṃ
૧૧. પાપસામણેરીસુત્તં • 11. Pāpasāmaṇerīsuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭-૧૧. પાપભિક્ખુસુત્તાદિવણ્ણના • 7-11. Pāpabhikkhusuttādivaṇṇanā